Podpora rozvoje cestovního ruchu v EU - Kořínková, Kateřina; Bič, Josef; Janković, Vukica; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem této bakalářské práce je objasnit možnosti využití nástrojů EU v oblasti turismu a zhodnotit postavení Evropské unie na mezinárodním trhu cestovního ruchu. První část práce je zaměřena na Evropskou unii z pohledu mezinárodního turismu. Konkrétněji se věnuje analýze vývoje cestovního ruchu od roku 1950 po současnost s možnými budoucími prognózami včetně jeho významu pro ekonomiku EU a světa. V druhé kapitole je vysvětlena problematika cestovního ruchu v Evropské unii ve vztahu k jejím legislativním a dotačním nástrojů, programům a projektům v oblasti turismu v rámci jednotlivých finančních rámců. V poslední kapitole je zanalyzován cestovní ruch v České republice v kontextu členství v Evropské unii s ohledem na možnosti využití dotačních nástrojů z EU.
Vedoucí práce: Josef Bič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses