Finanční analýza podniku Ing. Bronislav Vala - Valová, Anežka (2014)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit finanční výkonnost podniku Ing. Bronislav Vala na základě finanční analýzy v letech 2008 až 2012. K tomuto zhodnocení jsou aplikovány vybrané metody finanční analýzy. Mezi použité metody patří vertikální a horizontální analýza, analýza poměrových ukazatelů, analýza rozdílových ukazatelů, pyramidový rozklad Du Pont, bonitní a bankrotní modely a mezipodnikové srovnání. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny předmět a cíl finanční analýzy, její uživatele a použité metody finanční analýzy. Následuje praktická část, která obsahuje popis podniku Ing. Bronislav Vala a aplikaci uvedených metod na tento konkrétní podnik. V závěru bakalářské práce jsou celkové výsledky provedených analýz shrnuty.