Finanční analýza podniku Ing. Bronislav Vala - Valová, Anežka; Štamfestová, Petra, 1984-; Špaček, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit finanční výkonnost podniku Ing. Bronislav Vala na základě finanční analýzy v letech 2008 až 2012. K tomuto zhodnocení jsou aplikovány vybrané metody finanční analýzy. Mezi použité metody patří vertikální a horizontální analýza, analýza poměrových ukazatelů, analýza rozdílových ukazatelů, pyramidový rozklad Du Pont, bonitní a bankrotní modely a mezipodnikové srovnání. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny předmět a cíl finanční analýzy, její uživatele a použité metody finanční analýzy. Následuje praktická část, která obsahuje popis podniku Ing. Bronislav Vala a aplikaci uvedených metod na tento konkrétní podnik. V závěru bakalářské práce jsou celkové výsledky provedených analýz shrnuty.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses