Letecká doprava v ČR po vstupu do EU - Malá, Marie (2014)
Cílem této práce je poskytnout ucelený pohled na českou leteckou dopravu, její význam, systém regulace a představení hlavních hráčů na trhu letecké dopravy a jejich rolí. Dále se práce zaměřuje na změny, které nastaly v české letecké dopravě se vstupem do Evropské unie a Schengenského prostoru, zabývá se společnou legislativou, projekty a vývojem po roce 2004.