Vývoj právní úpravy dohledu státu nad pojišťovnictvím - Jedlička, Ota; Gruber, Petr, 1948-; Rybák, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tématem této bakalářské práce je zmapování vývoje tuzemské legislativy dohledu státu nad pojišťovnictvím. Nejprve je obecně vysvětlen dohled, jeho důvody, podstata a forma a poté práce sleduje vývoj legislativy od doby roku 1918, tedy vzniku první republiky, až po současnost. Přitom se práce nevěnuje pouze dohledové činnosti tak, jak ji chápe legislativa, ale všem možnostem, jak může stát svým dohledovým orgánem pojistný trh regulovat. Poté je navázáno rozborem nejaktuálnějších připravovaných změn oproti současnému stavu a v závěru jejich zhodnocením, přičemž autor nekomentuje, jaký to bude mít dopad na zlepšení nebo zhoršení současné situace, ale pouze hodnotí, jestli taková úprava vůbec může být zlepšením a na čem bude záviset.
Vedoucí práce: Petr Gruber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses