Vhodné metody řízení internetových projektů - Syrový, Tomáš (2014)
Práce se zabývá problematikou internetového produktu a internetového projektu. Popisuje internetový produkt, jeho specifické vlastnosti, cíle a okolí. Zaměřuje se na rozdělení internetového produktu na jednotlivé typy podle požadavků a zabývá se použitelností hotového řešení. Práce se dále zabývá složitostí definice internetového projektu a vnímání pojmů internetový produkt a internetový projekt veřejností. Na základě dotazníkového šetření a definicí klasického projektu se snaží o vlastní definici internetového projektu. V další části práce je možné nalézt popis životního cyklu internetového produktu. Práce tento cyklus rozděluje do čtyř opakujících se fází a každou z nich přibližuje. Dále přináší definici rolí, které se podílí na internetovém produktu. Více do detailu je rozepsána vývojová fáze internetového produktu. Je popsáno technologické prostředí a architektura mající na tuto fázi vliv. Práce obecně pojednává o metodikách, zabývá se jejich použitelností při vývoji a přináší seznam se stručným popisem několika z nich. V závěru práce se nachází rozhodovací strom a rozhodovací tabulky, které pomáhají s výběrem vhodné metodiky pro konkrétní typ internetového produktu s ohledem na počet osob ve vývojářském týmu.