Zemní plyn ve světové ekonomice se zaměřením na nové trendy v EU - Polednik, Petr; Vošta, Milan, 1962-; Machytka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá zemním plynem a jeho významem pro světovou ekonomiku. Práce se zaměřuje na nové trendy v EU, které se týkají především břidlicového plynu a přepravy zemního plynu. První kapitola obecně charakterizuje zemní plyn, jeho vznik a jeho cestu z ložiska ke spotřebiteli. Dále analyzuje kontroverzní těžbu břidlicového plynu. Druhá kapitola se zaměřuje na jednotlivé regiony a přední státy v produkci, spotřebě, vývozu a dovozu zemního plynu. Popisuje také zásoby a přepravu zemního plynu a největší světové plynárenské společnosti. Třetí kapitola, která pojednává o zemích Evropské unie, obsahuje stejné podkapitoly jako předcházející kapitola. Navíc je zde popsán vývoj energetické politiky EU.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses