ECOWAS - vznik, vývoj a perspektivy - Novotná, Lenka (2013)
Tato práce pojednává o hospodářském společenství ECOWAS, jejích členech a jejím vlivu v regionu západní Afriky. Popisuje historii regionu, geografické a demografické ukazatele západní Afriky a především společenství ECOWAS. Cílem je seznámení s tímto uskupením - jeho vznik, instituce, regionální integrace uvnitř uskupení, makroekonomické ukazatele, intra-obchod a jeho postavení v mezinárodním obchodě. Zároveň zkoumá, zda je tato společenství v současné době efektivní a stanovuje prognózu do budoucna.