ECOWAS - vznik, vývoj a perspektivy - Novotná, Lenka; De Castro, Tereza; Fialová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato práce pojednává o hospodářském společenství ECOWAS, jejích členech a jejím vlivu v regionu západní Afriky. Popisuje historii regionu, geografické a demografické ukazatele západní Afriky a především společenství ECOWAS. Cílem je seznámení s tímto uskupením - jeho vznik, instituce, regionální integrace uvnitř uskupení, makroekonomické ukazatele, intra-obchod a jeho postavení v mezinárodním obchodě. Zároveň zkoumá, zda je tato společenství v současné době efektivní a stanovuje prognózu do budoucna.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses