Hypoteční úvěr - Jiřičková, Martina (2013)
Diplomová práce je zaměřena na hypoteční úvěr jakožto součást národní ekonomiky. Zabývá se charakteristikami hypotečního trhu v České republice. Cílem práce je analýza závislosti hypotečních úvěrů na vývoji vybraných makroekonomických veličin. Tato závislost bude popsána teoreticky a následně verifikována pomocí statistických metod. První část práce se věnuje teoretickým charakteristikám hypotečních úvěrů. Další část se zabývá analýzou hypotečního trhu, která je rozdělena na několik etap jeho vývoje. Třetí část se věnuje makroekonomickému významu hypotečních úvěrů a zkoumá závislost vývoje hypotečního trhu na zvolených veličinách. Závěrečná část ověřuje hypotézy vyslovené v předchozí části pomocí statistické analýzy.