Analýza nabídky povinného ručení na českém trhu - Ryšánek, Jan (2014)
Bakalářská práce se zabývá analýzou nabídky povinného ručení na českém trhu. Práce je rozdělena do tří částí. První část je teoretická a řeší, co je to pojištění, popisuje historii povinného ručení a charakterizuje základní pojmy s ním související. Následující druhá část je částí praktickou. Zde se analyzuje nehodovost a vzniklé škody na českých silnicích, podíl na trhu jednotlivých pojišťoven, produkty pojišťoven spolu s vlastním hodnocením jejich webových stránek. Třetí částí jsou modelové příklady pro srovnání cen povinného ručení a ukázka různých vlivů na celkovou cenu.