Obchodní spolupráce a přístupové snahy Turecka s EU - Henčlová, Nikol (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá společným obchodem Turecka a Evropské unie a problematikou vstupu Turecka do Evropské unie. Byl popsán vývoj a současný stav obchodní spolupráce mezi Tureckem a zeměmi Evropské unie. V řešení druhé části byla použita SWOT analýza. Tato analýza ukázala, že v současné době silně převládají slabé stránky, tudíž Turecko v dohledné podobě do Unie spíše přijato nebude. Výsledky této práce ukazují, že Turecko v se posledních letech od Evropy spíše vzdaluje a vztahy s Evropou se zhoršují.