Mobbing a bossing jako novodobý problém - Seidlová, Renata; Kaczor, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Černá, Dagmar (2014)
Bakalářská práce popisuje mobbing a bossing jako patologický jev v novodobé společnosti a hledá možnosti, jak rozšířit informace o tomto psychoteroru mezi lidmi. Teoretická část se věnuje problematice mobbingu a bossingu, s vymezením pojmů, popsáním jejich příčin, fází a taktik a následných zdravotních následků. Práce obsahuje grafy a tabulky pro lepší představu a možnost porovnání dat a informací z publikací a dotazníků. Praktická část se zabývá analýzou výskytu mobbingu a bossingu v Kutnohorské lokalitě. Cílem této práce je popis a charakteristika pojmů, znaky mobbera a oběti, taktiky dosažení mobbingu a bossingu a možnosti prevence, případně obrany. V práci je potřeba vzít v úvahu, že mobbing a bossing jsou dlouhodobá témata, která nelze dostatečně vysvětlit ani vyřešit v jedné bakalářské práci. Získaná data jsou přibližná, odpovídající pouze malému vzorku populace
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: mobbing; šikana; management [obor bakal. práce]; šikana na pracovičti; bakalářské práce; mobbing; bullying; bachelor's theses