Analýza plnění rozpočtu města Habry - Příbramská, Nikola; Pucandlová, Miroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Hermanová, Jana (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou plnění rozpočtu města Habry v letech 2009 až 2013 se zaměřením na novelu zákona o rozpočtovém určení daní a jejím dopadem na hospodaření města. V teoretické části jsou definovány základní pojmy týkající rozpočtového procesu a struktury rozpočtu. Jsou v ní podrobně popsány jednotlivé druhy příjmů a výdajů rozpočtu, který je v praktické části detailně rozebrán na konkrétním případě města Habry. V praktické části je také analyzován vliv novely zákona o rozpočtovém určení daní na rozpočet města Habry, což je hlavním výstupem této bakalářské práce. Zdrojem pro vypracování této práce byly rozpočty a závěrečné účty poskytnuté městem Habry a v teoretické části odborné zdroje zaměřené na tuto problematiku
Vedoucí práce: Miroslava Pucandlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: územní samospráva; rozpočtová skladba; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; regional administration; budgeting; bachelor's theses