Analýza příjmů domácností v ČR - trendy a rizika - Holubová, Hana (2014)
Cílem této práce je analyzovat finanční situaci domácností v České republice se zřetelem na rizika domácností jako je příjmová chudoba či dluhová past domácností. V práci se pokusím prokázat souvislost materiální deprivace, nízké pracovní intenzity a sociálního vyloučení ze společnosti s chudobou. Hlavní analýzy této práce jsou postavené zejména na charakteristikách jako jsou: ekonomická aktivita osoby stojící v čele domácnosti, věk, pohlaví, typ domácnosti či právní forma užívání bytu. Práce nabídne i možnosti řešení nepříznivých situací domácností