Analýza příjmů domácností v ČR - trendy a rizika - Holubová, Hana; Kaczor, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Luštický, Martin, 1982- (2014)
Cílem této práce je analyzovat finanční situaci domácností v České republice se zřetelem na rizika domácností jako je příjmová chudoba či dluhová past domácností. V práci se pokusím prokázat souvislost materiální deprivace, nízké pracovní intenzity a sociálního vyloučení ze společnosti s chudobou. Hlavní analýzy této práce jsou postavené zejména na charakteristikách jako jsou: ekonomická aktivita osoby stojící v čele domácnosti, věk, pohlaví, typ domácnosti či právní forma užívání bytu. Práce nabídne i možnosti řešení nepříznivých situací domácností
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: domácnosti; platební neschopnost; management [obor bakal. práce]; dluhová past; osobní bakrot; bakalářské práce; households; insolvency; bachelor's theses