Komparace zdaňování příjmů fyzických osob v ČR a SR - Piková, Michaela (2014)
Témou práce je analýza daní so zameraním na daň z príjmov fyzických osôb v Českej a Slovenskej republike. Cieľom mojej bakalárskej práce je objasnenie tejto dani a následné porovnanie výhodnosti podnikateľského prostredia z daňového pohľadu, za využitia platnej legislatívy. V závere práce je uvedený výpočet dane z príjmov fyzických osôb prostredníctvom modelovej situácie, ktorej výsledkom je porovnanie daňového zaťaženia v rámci Českej a Slovenskej republiky a zhodnotenie výhodnosti podnikania fyzických osôb v danom štáte na základe výšky daňového zaťaženia