Komparace zdaňování příjmů fyzických osob v ČR a SR - Piková, Michaela; Hajdíková, Taťána; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Krebes, Ladislav (2014)
Témou práce je analýza daní so zameraním na daň z príjmov fyzických osôb v Českej a Slovenskej republike. Cieľom mojej bakalárskej práce je objasnenie tejto dani a následné porovnanie výhodnosti podnikateľského prostredia z daňového pohľadu, za využitia platnej legislatívy. V závere práce je uvedený výpočet dane z príjmov fyzických osôb prostredníctvom modelovej situácie, ktorej výsledkom je porovnanie daňového zaťaženia v rámci Českej a Slovenskej republiky a zhodnotenie výhodnosti podnikania fyzických osôb v danom štáte na základe výšky daňového zaťaženia
Vedoucí práce: Taťána Hajdíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: daně; fyzické osoby; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; taxation; natural persons; bachelor's theses