Perspektivy mexické ekonomiky s ohledem na vládní reformy - Hausteinová, Iveta (2014)
Práce se věnuje současné problematice vládních reforem v Mexiku. Reformy mají základ v dokumentu "Pacto por México", který byl vytvořen krátce po prezidentských volbách v roce 2012 jako výsledek spolupráce tří nejsilnějších politických stran. První kapitola se zabývá charakteristikou mexického hospodářského a politického prostředí, ve druhé kapitole je nejdříve představen výše zmíněný dokument a poté jou popsány přijaté reformy. Třetí kapitola řeší problematiku implementace reforem a nastiňuje pravděpodobné vyhlídky mexického hospodářství.