Perspektíva pristúpenia Turecka do Európskej únie - Repková, Dagmara (2014)
Potenciálny vstup Turecka do EÚ je diskutovanou témou už niekoľko desaťročí. Táto bakalárska práca popisuje vznik modernej republiky, jej orientáciu na západ a ekonomický a politický vývoj krajiny. Práca popisuje prístupové kritéria a stav plnenia kodanských ekonomických a politických kritérií, pomocou hodnotiacich správ Európskej komisie. V tretej časti sa práca zameriava na jednotlivé sporné body. V závere práca poskytuje pohľad na potenciálne prínosy, ako aj argumenty proti vstupu Turecka do EÚ.