Rizika obchodování na indickém trhu (vybrané problémy) - Doležalová, Anežka (2014)
Cílem práce je analyzovat vybraná rizika indického trhu a charakterizovat jejich možné důsledky pro zahraniční firmy působící na indickém trhu nebo firmy spolupracující s indickými obchodními partnery. Na téma je nahlíženo z pohledu těchto firem, přičemž je zdůrazněn úhel pohledu českých podniků. Úvodní část práce poskytuje obecný přehled o rizicích, se kterými se firmy nejčastěji setkávají v mezinárodním obchodě. Stěžejní část práce se postupně věnuje třem kategoriím rizik na indickém trhu, a to riziku teritoriálnímu, riziku spojenému s podnikatelským prostředím a riziku spolupráce s indickými obchodními partnery.