Rizika obchodování na indickém trhu (vybrané problémy) - Doležalová, Anežka; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Pavlík, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem práce je analyzovat vybraná rizika indického trhu a charakterizovat jejich možné důsledky pro zahraniční firmy působící na indickém trhu nebo firmy spolupracující s indickými obchodními partnery. Na téma je nahlíženo z pohledu těchto firem, přičemž je zdůrazněn úhel pohledu českých podniků. Úvodní část práce poskytuje obecný přehled o rizicích, se kterými se firmy nejčastěji setkávají v mezinárodním obchodě. Stěžejní část práce se postupně věnuje třem kategoriím rizik na indickém trhu, a to riziku teritoriálnímu, riziku spojenému s podnikatelským prostředím a riziku spolupráce s indickými obchodními partnery.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses