Putování za architektonickými památkami Příbramska - Šorna, Jan (2014)
Cílem této práce je zanalyzovat památky na Příbramsku a zlepšit povědomí o architektonických slozích. Na příkladě jedné z památek je vytvořen poznávací okruh, který se zaměřuje na žáky základních škol. Poznávací okruh může být aplikován v praxi a zahrnut do školních osnov. V teoretické části práce jsou cestovní ruch ČR a Středočeského kraje a architektonické slohy samotné. V praktické části jsou vybrané památky na Příbramsku a popsán program CO JE TO ZA SLOH?.