Finanční analýza společnosti PRIMA, akciová společnost - Veselý, Josef (2014)
Tématem bakalářské práce je provedení finanční analýzy ve stavební společnosti PRIMA, akciová společnost v období od roku 2008 do roku 2012. V teoretické části jsou uvedeny zdroje, ze kterých jsou data pro finanční analýzu čerpána a uživatelé, kteří se o výsledky analýzy mohou zajímat. Dále jsou to samotné nástroje, pomocí nichž je finanční analýza podniku uskutečněna. V praktické části je představena analyzovaná společnost. Následně je zde provedena finanční analýza firmy PRIMA, akciová společnost pomocí nástrojů popsaných v teoretické části. K této analýze byla využita účetní závěrka podniku, informace od vedení společnosti a metody finanční analýzy. Závěr bakalářské práce shrnuje výsledky provedené finanční analýzy. Dále jsou zde navrhnuty doporučení, pomocí kterých může společnost zlepšit svoji finanční situaci