Finanční analýza společnosti PRIMA, akciová společnost - Veselý, Josef; Svoboda, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Pevná, Jana (2014)
Tématem bakalářské práce je provedení finanční analýzy ve stavební společnosti PRIMA, akciová společnost v období od roku 2008 do roku 2012. V teoretické části jsou uvedeny zdroje, ze kterých jsou data pro finanční analýzu čerpána a uživatelé, kteří se o výsledky analýzy mohou zajímat. Dále jsou to samotné nástroje, pomocí nichž je finanční analýza podniku uskutečněna. V praktické části je představena analyzovaná společnost. Následně je zde provedena finanční analýza firmy PRIMA, akciová společnost pomocí nástrojů popsaných v teoretické části. K této analýze byla využita účetní závěrka podniku, informace od vedení společnosti a metody finanční analýzy. Závěr bakalářské práce shrnuje výsledky provedené finanční analýzy. Dále jsou zde navrhnuty doporučení, pomocí kterých může společnost zlepšit svoji finanční situaci
Vedoucí práce: Petr Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: akciové společnosti; finanční analýza; management [obor bakal. práce]; horizontální analýza; vertikální analýza; bakalářské práce; joint-stock companies; financial analysis; bachelor's theses