Komparace ekonomik Norska, Švédska a Finska v kontextu hospodářské krize v letech 2007 až 2013 - Šolcová, Michaela; Karpová, Eva; Cihelková, Eva, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Hlavním cílem této práce je prozkoumat a porovnat vývoj norské, švédské a finské ekonomiky v posledních letech. K porovnání ekonomického vývoje Norska, Švédska a Finska byly použity základní makroekonomické ukazatele. Práce je pro přehlednost rozdělena do několika částí. První kapitola se zaměřuje na ekonomická fakta o těchto zemích. Druhá část se zabývá hospodářským vývojem v novém tisíciletí (2000-2006). Následující kapitola porovnává vývoj norské, švédské a finské ekonomiky v době hospodářské krize. Poslední kapitola obsahuje predikci ekonomického vývoje vytvořenou na základě regresní analýzy.
Vedoucí práce: Eva Karpová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses