Rodina jako fenomén minulosti? - Koubek, Jan; Nývlt, Ondřej; Šimková, Martina, 1987-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Práce je zaměřena na rodinnou problematiku a její vývoj od roku 1989 až do současnosti. Pomocí analýzy demografických charakteristik a sociologických skutečností se snaží zjistit, zda je výchova dítěte stále determinována sňatkem či jiným soužitím v rámci společně hospodařící domácnosti. Diplomová práce je členěna do 3 hlavních kapitol. První se zabývá analýzou demografických charakteristik souvisejících s domácnostmi. Ve druhé kapitole je věnována pozornost pojmům rodina a domácnost. Závěrečná kapitola obsahuje datovou analýzu Výběrového šetření pracovních sil za domácnosti. V závěru diplomové práce nalezneme zamyšlení nad budoucím vývojem rodinné problematiky.
Vedoucí práce: Ondřej Nývlt
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses