Česká kulturní diplomacie v Rakousku - praxe Českých center - Prokopová, Anna (2014)
Vzájemné obohacování států pomocí působení jejich specifické kultury patří k nedocenitelným způsobům, jak navazovat a udržovat přátelské vztahy mezi státy napříč mezinárodním společenstvím, což je zároveň hlavní úkol kulturní diplomacie. Jako stěžejní nástroj kulturní diplomacie České republiky je využívána síť Českých center. Cílem této práce je definice a zhodnocení české kulturní diplomacie v kontextu česko-rakouských vztahů. V práci jsou tedy rozebírány aktuální kulturní vazby mezi oběma státy. Dále je pozornost věnována především Českému centru Vídeň, jeho organizaci, iniciativám, aktivitám a současným činnostem.