Česká kulturní diplomacie v Rakousku - praxe Českých center - Prokopová, Anna; Peterková, Jana, 1971-; Poráziková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Vzájemné obohacování států pomocí působení jejich specifické kultury patří k nedocenitelným způsobům, jak navazovat a udržovat přátelské vztahy mezi státy napříč mezinárodním společenstvím, což je zároveň hlavní úkol kulturní diplomacie. Jako stěžejní nástroj kulturní diplomacie České republiky je využívána síť Českých center. Cílem této práce je definice a zhodnocení české kulturní diplomacie v kontextu česko-rakouských vztahů. V práci jsou tedy rozebírány aktuální kulturní vazby mezi oběma státy. Dále je pozornost věnována především Českému centru Vídeň, jeho organizaci, iniciativám, aktivitám a současným činnostem.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses