Role Amerického centra v Praze ve veřejné diplomacii USA - Gronská, Kornélie (2014)
Cílem této bakalářské práce je představit veřejnou diplomacii Spojených států amerických s následným empirickým zaměřením na Americké centrum v Praze a na jeho roli při naplňování strategie veřejné diplomacie USA. V práci je definována i teoretická rovina americké veřejné diplomacie jako součásti ideových cílů americké zahraniční politiky z pozice velmoci. Z empirického hlediska se práce věnuje konkrétnímu aktéru americké veřejné diplomacie: Americkému centru v Praze.