Kultúrna diplomacia – porovnanie prístupu Francúzska a Veľkej Británie - Sakalová, Silvia (2014)
Kultúrna diplomacia je v dnešnej dobe súčasťou diplomatickej praxe väčšiny štátov. Prispieva k rozvoju atraktivity a dôveryhodnosti daného štátu vo svete a napomáha k pozitívnemu vnímaniu krajiny v zahraničí. Táto práca sa konkrétne venuje zahranično-kultúrnej činnosti Francúzska a Veľkej Británie. Uvedené sú základné charakteristiky a špecifiká oboch modelov a konkrétnych aktérov kultúrnej diplomacie týchto dvoch krajín. Záverečná kapitola práce sa zameriava na pôsobenie a porovnanie kultúrnej zahraničnej praxe Francúzska a Veľkej Británie v Českej republike.