Kultúrna diplomacia – porovnanie prístupu Francúzska a Veľkej Británie - Sakalová, Silvia; Peterková, Jana, 1971-; Poráziková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Kultúrna diplomacia je v dnešnej dobe súčasťou diplomatickej praxe väčšiny štátov. Prispieva k rozvoju atraktivity a dôveryhodnosti daného štátu vo svete a napomáha k pozitívnemu vnímaniu krajiny v zahraničí. Táto práca sa konkrétne venuje zahranično-kultúrnej činnosti Francúzska a Veľkej Británie. Uvedené sú základné charakteristiky a špecifiká oboch modelov a konkrétnych aktérov kultúrnej diplomacie týchto dvoch krajín. Záverečná kapitola práce sa zameriava na pôsobenie a porovnanie kultúrnej zahraničnej praxe Francúzska a Veľkej Británie v Českej republike.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses