Analýza dopadu konání ME ve fotbale 2012 v Polsku na cestovní ruch - Kuncířová, Sabina (2014)
Cílem práce je ověřit hypotézu, zdali pořádání Mistrovství Evropy ve fotbale 2012 v Polsku má pozitivní vliv na turismus v této zemi.Teoretická část obsahuje především definice týkající se cestovního ruchu obecně, sportovního cestovního ruchu a eventů. Praktická část je zaměřena především na analýzu EURA 2012 z pohledu návštěvnosti. Dále se praktická část se zaměřuje na zhodnocení nové polské image, predikci makroekonomických předpokladů pro budoucnost, problémy nově vybudované sportovní infrastruktury, definici "polského efektu",... Vlastní šetření zde vyplňuje dotazník, který byl rozeslán mezi české fanoušky, kteří navštívili v Polsko v průběhu šampionátu. Dotazník měl zjistit, zdali byli tito čeští respondenti spokojeni s polskou organizací závěrečného turnaje.