Vliv ekonomické recese na politický vývoj státu - porovnání Německa ve 30. letech 20. století a současného Řecka - Bubeníková, Kateřina (2014)
Tato práce, založená na komparativní metodě, se zabývá dopady ekonomické recese na politický vývoj státu. Nastiňuje ekonomické prostředí doby, ve kterém se vybrané státy (Německo ve 30. letech 20. století a Řecko v současnosti) vypořádávají s dopady plošných ekonomických krizí na úrovni jednotlivého státního útvaru v odlišných ekonomických a kulturně historických podmínkách. Práce hledá společné znaky a poukazuje na rozdíly mezi oběma vývoji v průběhu krizí. Cílem práce je upozornit na nebezpečné změny ve společnosti v obou státech způsobené jejich zhoršenou ekonomickou situací v dané době.