Ekonomická analýza projektu bioplynové stanice v ČR - Havlová, Kristýna; Špička, Jindřich, 1981-; Krause, Josef, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
V posledních letech se společnost více zajímá o využívání obnovitelných zdrojů energie, s čímž souvisí zakládání bioplynových stanic. Cílem diplomové práce je zhodnocení ekonomické výhodnosti investice do konkrétního projektu bioplynové stanice, kde společenské dopady nebudou hlavním ukazatelem. V metodologické části je definována metodika (statické a dynamické metody investičního rozhodování, citlivostní analýza). Následuje představení investora a projektu. V analytické části je zhodnocen projekt z ekonomického hlediska a porovnán způsob prodeje bioplynu s využitím výkupních cen a zelených bonusů. Součástí práce je i zhodnocení dopadů investice, a to z ekonomického, společenského a environmentálního hlediska.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses