Turecko v Euro-středomořském prostoru - Rieglová, Anna (2014)
Práce je rozdělena do tří kapitol, přičemž každá kapitola se dále skládá ze dvou podkapitol. Cílem první kapitoly je nejdříve analyzovat euro-středomořský prostor z hlediska obchodních vztahů a makroekonomické situace daných zemí.Práce je zde zaměřena zejména na Barcelonský proces a porovnání makroekonomických ukazatelů zemí Středomoří s Tureckem.Druhá kapitola se již zaměřuje na obchodní vztahy Turecka v euro-středomořském prostoru a jejím cílem je porovnat vývoj intenzity vzájemného obchodu se státy v dané oblasti.První podkapitola se soustředí na vývoj vzájemného obchodu Turecka s EU,druhá podkapitola je naopak věnována obchodu Turecka s ostatními středomořskými zeměmi.Cílem třetí kapitoly je porovnat intenzitu investičních vztahů Turecka v euro-středomořském prostoru a obě podkapitoly dodržují stejný systém rozdělení jako ve druhé kapitole.