Etika v pohřebnictví - Hofmannová, Veronika; Drozen, František; Šípek, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce věnující se dodržování etiky v oboru pohřebnictví a domovech důchodců. V dnešním uspěchaném světě, kdy se každý žene za bohatstvím, se vytrácí slušnost a morálka. Pro demonstraci jsem si vybrala obor pohřebnictví, ve kterém je porušování etiky mnohem znatelnější a pro lidi zranitelnější. První část bakalářské práce, se věnuje etice, morálce, etickému kodexu a jejich propojení s ekonomikou. Pokládám si otázku, zda je vůbec možné chovat se eticky a zároveň dodržet zlaté pravidlo maximalizace zisku? Ve druhé časti této práce, se zabývám vzdělávání v oboru pohřebnictví a především organizacemi, které v tomto oboru působí a zasluhují se o jeho vzkvétání. V poslední části jsou uvedeny návrhy, jak na zlepšení Kodexu cti pohřebnictví, tak na to, aby se na základě různých opatření dostal tento kodex do podvědomí zaměstnanců i ostatních lidí. Nakonec jsou uvedeny návrhy pro etiky kodex v domovech pro seniory a podněty, jak zlepšit úroveň poskytovaných služeb v těchto zařízeních.
Vedoucí práce: František Drozen
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses