Komparace zahraniční politiky Kubánské republiky během vlád Fidela a Raula Castra - Červená, Pavla; Kochan, Jan, 1977-; Demková, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato práce se v širších souvislostech zabývá změnami v zahraniční politice Kubánské republiky, ke kterým došlo v souvislosti s výměnou Fidela Castra za jeho mladšího bratra Raúla Castra. Zahraniční politika je zde zkoumána na hladině jednotlivce. Změny jsou identifikovány především pomocí analýzy osobností a způsobech tvorby rozhodnutí obou dvou prezidentů. Zároveň se zaměřuji na jejich rozdílný postoj v jednání s klíčovými aktéry mezinárodního systému. V závěrečné části práce poukazuji na pravděpodobný vývoj zahraniční politiky Kubánské republiky v následujících letech.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses