Úloha bankovných záruk pri zaisťovaní úverových rizík - Janoušek, Adam (2014)
Bakalárska práca na téma "Úloha bankovných záruk pri zaisťovaní úverových rizík" pojednáva o bankovných zárukách a ich využití pri zaisťovaní úverového rizika v obchodných operáciách. V prvej kapitole práca pojednáva o riziku v medzinárodnom obchode zo zameraním na úverové riziko. V tejto kapitole práca analyzuje a popisuje fázy riadenia bankového úverového rizika. Cieľom druhej kapitoly je charakteristika bankovej záruky, jej právne vymedzenie a medzinárodná úprava. Témou záverečnej kapitoly je praktické využitie bankovných záruk.