Úloha bankovných záruk pri zaisťovaní úverových rizík - Janoušek, Adam; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Nejedlý, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalárska práca na téma "Úloha bankovných záruk pri zaisťovaní úverových rizík" pojednáva o bankovných zárukách a ich využití pri zaisťovaní úverového rizika v obchodných operáciách. V prvej kapitole práca pojednáva o riziku v medzinárodnom obchode zo zameraním na úverové riziko. V tejto kapitole práca analyzuje a popisuje fázy riadenia bankového úverového rizika. Cieľom druhej kapitoly je charakteristika bankovej záruky, jej právne vymedzenie a medzinárodná úprava. Témou záverečnej kapitoly je praktické využitie bankovných záruk.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses