Analýza hypermarketů vybraného řetězce v kategorii kosmetiky s pomocí metod operačního výzkumu - Jiroutová, Aneta; Kuncová, Martina, 1974-; Sekničková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tématem této diplomové práce je aplikace metod z určitých oblastí operačního výzkumu na praktický příklad. Hlavním cílem je zhodnocení a porovnání hypermarketů vybrané retailové společnosti na základě dat z oddělení kosmetiky za rok 2013. V práci jsou nejprve popsány teoretické předpoklady nutné k pochopení problematiky z oblasti teorie rozhodování a DEA modelů, další část je zaměřena na vybranou společnost a její historii, současnou pozici na trhu a typy formátů prodejen. V praktické části jsou aplikovány metody vícekriteriálního hodnocení variant (WSA, TOPSIS, ELECTRE III) a DEA modely (CCR a BCC) na konkrétní interní data a výsledky okomentovány, porovnány, případně doplněny o doporučení, jak eliminovat nedostatky prodejny či prodejen. K výpočtům v praktické části byl použit doplněk MS Excel -- Sanna a optimalizační software LINGO.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses