Švédsko - jeho ekonomika a postavení v Evropské unii - Páral, Jiří; Bič, Josef; Formanová, Věra, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce si klade za cíl zhodnotit ekonomický vývoj Švédska a to především ke konci 20. a na začátku 21. století a dále charakterizovat integrační proces Švédska a postavení země v rámci Evropské unie. Je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se věnuje historii země a politickému systému. Druhá kapitola je zaměřená na ekonomiku, její hlavní sektory a vývoj makroekonomických ukazatelů. Ve třetí kapitole je zhodnocen integrační proces Švédska, švédská předsednictví a postoj země k přijetí eura.
Vedoucí práce: Josef Bič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses