Role Rozvojového programu OSN při boji s chudobou - Hermochová, Tereza (2014)
Bakalářská práce se zabývá rolí Rozvojového programu OSN z hlediska jeho boje s chudobou ve spolupráci se soukromým sektorem a konkrétními iniciativami této podpory. První kapitola pojednává o samotném Rozvojovém programu OSN a jeho důvodech pro zapojení do spolupráce se soukromým sektorem. Druhá kapitola analyzuje jednotlivé iniciativy a posuzuje jejich efektivnost. Třetí kapitola se zabývá konkrétní případovou studií a aplikuje poznatky na konkrétní zemi -- Ugandu.