Finanční zajištění exportu vybrané české společnosti - Šiková, Marie; Němečková, Iveta; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem této bakalářské práce je analýza způsobu financování exportu společnosti ZVVZ GROUP, a. s. První část práce se zaměřuje na rizika vyskytující se v mezinárodním obchodě. Následně jsou zde uvedeny platební podmínky využívané ve vývozních operacích a možnosti financování obchodních kontraktů. V praktické části práce je představena společnost ZVVZ GROUP, a. s., popsány nejčastěji využívané platební podmínky a metody financování obchodu společnosti. V závěru práce jsou vysvětleny a zhodnoceny konkrétní obchodní případy a uvedena případná stanoviska k využívaným postupům.
Vedoucí práce: Iveta Němečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses