Negatívne sociálne javy na pracovisku - Budinská, Dagmara (2014)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou konfliktov, mobbingu, bossingu, staffingu, sexuálneho obťažovania a rasizmu na pracovisku. Práca sa skladá z dvoch častí. Prvá, teoretická časť je zameraná na definovanie a objasnenie týchto negatívnych sociálnych javov. Úlohou tejto časti je podať komplexné informácie týkajúce sa príčin, prejavov, priebehu a vplyvu negatívnych sociálnych javov na jedinca a organizáciu. V druhej časti, praktickej je uvedená analýza a zhrnutie dotazníkového šetrenia, ktoré bolo uskutočnené medzi pedagógmi na troch základných školách. Cieľom je zistiť výskyt negatívnych sociálnych javov popísaných v teoretickej časti na skúmaných školských pracoviskách.