Metodika hodnocení internetových stránek základních škol v České republice - Matějček, Martin (2014)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit stav webových prezentací jednotlivých základních škol z pohledu, jak estetického, či grafického, tak i informační hodnoty. Hypotéza je taková, že webové prezentace základních škol z větších měst jako jsou: "Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Mladá Boleslav", budou výrazně kvalitnější jak po informační stránce, tak po stránce estetické a grafické. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části a to teoretickou a praktickou. V teoretické části je rozebrán vývoj internetu, internetové prohlížeče, programovací jazyky editory a informační hodnota. Načež v praktické části bude naším úkolem objektivně ohodnotit jednotlivé předem stanovené parametry a vyvrátit nebo potvrdit hypotézu