Nahromaděná veřejná zadluženost České republiky v kontextu EU do roku 2012 - Kutláková, Marcela; Karpová, Eva; Vrňáková, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou veřejného dluhu České republiky v kontextu Evropské unie. Klade si za cíl objektivně zhodnotit současnou situaci a vyhlídky do budoucna České republiky, pokud jde o veřejnou zadluženost rozpočtovou a zejména nahromaděnou. Teoretická část objasňuje ekonomické pojmy a kategorie související s řešeným tématem. Vysvětluje základní pojmy jako například veřejný dluh, jeho členění a strukturu, metodiky vykazování veřejného dluhu, dluhovou službu či rating. V další části se práce věnuje samotné analýze veřejného zadlužení České republiky. Zkoumá zadlužení České republiky nejprve samostatně a následně i v souvislostech Evropské unie. V této části bakalářské práce by se také měla objevit odpověď na hlavní otázku, tj. zhodnocení stavu a perspektiv veřejného zadlužení České republiky. Metody, které jsou použity v analytické části, jsou prováděny na základě aktuálních statistických dat z Eurostatu a z Českého statistického úřadu.
Vedoucí práce: Eva Karpová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses