Vztahy USA a Číny po vypuknutí světové krize - Jedličková, Kateřina (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá obchodními vztahy USA a Číny. Práce je dělena do tří kapitol. První hodnotí vliv krize na oba státy. Prostřední část práce se věnuje popisu vzájemných obchodních vztahů s důrazem na obchod se zbožím a službami a také přímé zahraniční investice. Poslední kapitola analyzuje čtyři problematické oblasti ve vzájemných vztazích, které by mohly být potenciálním zdrojem konfliktu.