Analýza vnímání genderových rolí - Šuhajová, Irena; Pauknerová, Daniela, 1970-; Ticháková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce "Analýza vnímání genderových rolí" popisuje názory současné společnosti na postavení mužů a žen. Cílem diplomové práce je získání informací, jak lidé vnímají genderové role a genderové stereotypy. Důležité je zjistit, zda se dnešní společnost genderovými stereotypy stále řídí. Teoretická část se zabývá popisem historie genderové problematiky od dob průmyslové revoluce do současnosti, dále definuje a hlouběji popisuje genderové role a stereotypy a ukazuje výsledky některých výzkumů se zaměřením na genderovou problematiku. Empirická část analyzuje výsledky dotazníkového šetření, které zjišťovalo vnímání genderových rolí na vědomé úrovni člověka, nestrukturované rozhovory a projektivní techniky a to konkrétně test nedokončených vět a implicitní asociační test, které zjišťovaly pohledy na tuto problematiku ve vztahu k podvědomí. Závěr zhodnocuje a porovnává výsledky jednotlivých metod výzkumu této práce a vyvozuje patřičné závěry.
Vedoucí práce: Daniela Pauknerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses