Dlhová kríza eurozóny - aktuálny stav a možnosti vývoja - Leníková, Simona; Bič, Josef; Vrňáková, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cieľom práce je, na základe analýzy príčin a priebehu krízy v jednotlivých krajinách vyhodnotiť reakciu a opatrenia Európskej únie na jej zastavenie. Následne na základe prijatých opatrení odhadnúť možné scenáre budúceho vývoja v rámci Európskej únie. Práca začína dôležitými udalosťami, ktoré predchádzali vzniku dlhovej krízy a majú podiel na jej hĺbke či dĺžke. Následne je v druhej kapitole vykonaná analýza príčin vzniku krízy a jej priebehu v konkrétnych krajinách, ktorými sú Grécko, Írsko, Portugalsko, Španielsko, Taliansko a Cyprus. Práca ďalej mapuje kroky a opatrenia prijaté Európskou úniou na zastavenie krízy. Posledná kapitola sa snaží identifikovať najpravdepodobnejšiu variantu budúceho vývoja v rámci Európskej únie
Vedoucí práce: Josef Bič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses